Co kupić?
- 600 ml jogurtu naturalnego
- 200 g truskawek
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki żelatyny
- 1 laska wanilii
Jak przygotować?
Żelatynę wymieszaj z dwoma łyżkami wody (jak rozpuścić żelatynę, znajdziesz tutaj). Poczekaj, aż napęcznieje. Następnie podgrzej w małym garnku i wymieszaj z jedną łyżką jogurtu i jedną łyżką cukru.
Płynną żelatynę wymieszaj z jogurtem i ziarenkami wyciągniętymi z rozkrojonej laski wanilii.
Truskawki wymieszaj z dwiema łyżkami cukru i zblenduj za pomocą miksera na gładkie puree.
Jogurt przelej do szklanek, schładzaj w lodówce przez minimum 40 minut.
Przed podaniem dodaj do deseru puree truskawkowe.
Komentarze
beata
Pani Aniu dziękuję za super przepisy.Pozdrawiam
Ania Starmach
to ja dziękuje :0 polecaj go znajomym!! ;)
Iwona
zabieram się zaraz za ten deser…wygląda przepysznie ciekawa jestem jak będzie smakował:)
Ania Starmach
i co ciekawość została zaspokojona? zrobiłaś ten deser? :)
Ewelina
Zrobione ! :) użyłam stewi, zamiast cukru :D coś pysznego <3 Aniu Twoje przepisy są cudowne – bardzo łatwe w wykonaniu, ale niebanalne w smaku.
Ania Starmach
:))) sama radość czytać takie komentarze :) pozdrawiam
Małgorzata
Zrobię dziś na deser – dzięki za inspirację ??
Ania Starmach
To ja dziękuję za miłe słowa :)