ANIA STARMACH

Najprostsza sałatka z burakiem i fetą

1Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Fit
Ania Starmach

Przepyszne połączenie buraków z fetą i orzeszkami - lekka sałatka na każdą porę dnia!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 pieczone buraki (3 większe lub 4 mniejsze)
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki orzeszków piniowych lub włoskich
  • 2 garście rukoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Fetę i upieczone buraki pokrój w kostkę.

  2. Rukolę grubo posiekaj.

  3. W małym naczyniu wymieszaj oliwę, ocet, miód, sól i pieprz.

  4. Wybrane orzechy podpiecz na patelni.

  5. Wszystkie składniki wymieszaj w misce i gotowe!

Wskazówki:

Buraki możesz upiec dzień wcześniej i przechować w lodówce. Mniejsze piecz około 1h, większe do 1.5h, w temperaturze 200°C – aż do miękkości. Buraków nie obieraj przed pieczeniem, dopiero po!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...