Co kupić?
- Szklanka mleka 3,2 %
- Szklanka wody gazowanej
- Szklanka mąki
- 3 jajka
- Szczypta soli
- Łyżka roztopionego masła
- Dodatkowo:
- 4 banany
- 50 g wiórków kokosowych
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g mlecznej czekolady
Jak przygotować?
Wszystkie składniki na ciasto umieść w misie robota z trzepaczką, malakserze lub blenderze i zmiksuj do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.
Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni, staraj się, aby były one jak najcieńsze.
Czekoladę połam na kawałki, umieść w misie robota kuchennego i nastaw na program topienia czekolady, dzięki któremu czekolada idealnie się rozpuści (możesz też tradycyjnie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej).
Banany pokrój w plasterki.
Na usmażonych naleśnikach kładź po kilka plasterków bananów, następnie składaj naleśniki w trójkąt, podgrzewaj je przez kilka minut na patelni, następnie przełóż na talerz, polej czekolada i posyp wiórkami kokosowymi.
Komentarze