Co kupić?
- 1 kg trzykrotnie zmielonego białego sera
- 7 żółtek
- 1 szklanka śmietanki kremówki 36%
- 2 laski wanilii
- 200 g cukru pudru
- 200 g masła
- 0.5 szklanki rodzynek moczonych w rumie
- 0.5 szklanki skórki pomarańczowej
- 0.5 szklanki siekanych orzechów włoskich
Jak przygotować?
. Pozostały cukier dodaj do żółtek, .
. Masę podgrzewaj na małym ogniu, aż lekko zgęstnieje. , wymieszaj dokładnie.
, (najlepiej tetrową pieluchą), podłóż głęboki talerz, aby płyn miał gdzie ściekać.
Masę od góry też przykryj ścierką, obciąż talerzykiem,
(np. kamieniem albo moździerzem). Schładzaj przez noc w lodówce. Tuż przed podaniem, rozwiń paschę ze ściereczki, obróć i .
Komentarze