ANIA STARMACH

Pieczone warzywa z kozim serem

2Ilość osób
60 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Kolorowo i smacznie!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 bakłażan
  • 1 łyżka miodu
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 2 małe cukinie
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g koziego sera
  • świeży rozmaryn
  • garść orzechów włoskich
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować?

  1. Warzywa (marchew, pietruszkę, bakłażana, cukinię, szalotkę) pokrój w słupki, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj posiekany czosnek, rozmaryn, pomidorki, oliwę wymieszaną z miodem oraz orzechy.

  2. Włóż na 50 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

  3. Podawaj z pokruszonym kozim serem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

Mnie osobiście danie w ogóle nie przypadło do gustu. Nie dałam rady zjeść nawet niewielkiej porcji. A miałam nadzieję na pyszne danie wegetariańskie :(

Trwa ładowanie...