Co kupić?
- 1 bakłażan
- 1 łyżka miodu
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 2 małe cukinie
- 3 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 200 g koziego sera
- świeży rozmaryn
- garść orzechów włoskich
- oliwa z oliwek
Jak przygotować?
Warzywa (marchew, pietruszkę, bakłażana, cukinię, szalotkę) pokrój w słupki, ułóż w naczyniu żaroodpornym, dodaj posiekany czosnek, rozmaryn, pomidorki,
oraz orzechy.Włóż na 50 minut do piekarnika o temperaturze 180 stopni.
Podawaj z pokruszonym kozim serem.
Komentarze
Ulcia
Mnie osobiście danie w ogóle nie przypadło do gustu. Nie dałam rady zjeść nawet niewielkiej porcji. A miałam nadzieję na pyszne danie wegetariańskie :(