ANIA STARMACH

Sałatka z burakiem i fetą

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Wegetariańskie
Purella

Moringa

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 pieczone buraki
  • 100 g sera feta
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 garści rukoli
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka pestek granatu
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki moringi
  • 1 łyżka jasnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta soli himalajskiej
  • szczypta świeżo mielonego pieprzu

Jak przygotować?

  1. Rukolę grubo posiekaj.

  2. Fetę i buraki pokrój w kostkę.

  3. Składniki sosu umieść w małym słoiku, mocno wstrząśnij.

  4. Orzechy podpraż na patelni.

  5. Rukolę rozłóż na talerzach, dodaj buraki, fetę, orzechy, granat.

  6. Całość obficie skrop moringowym vinaigrettem.

Ania Starmach

Pyszne połączenie słonego i słodkiego smaku w prostej sałatce z burakiem i fetą!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...