Co kupić?
- 3 cm imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała papryczka chili
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 cebula
- 2 l bulionu drobiowego
- 300 ml mleczka kokosowego
- 1 czerwona papryka
- 2 garści cienkiego makaronu ryżowego (1/2 opakowania)
- 200 g pieczarek
- 100 g kukurydzy z puszki
- 1 cebulka dymka
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka oleju kokosowego
- świeża kolendra
- limonka
Jak przygotować?
Przysmaż na oleju kokosowym.
w cienkie paseczki, pieczarki w plasterki.
Do chili dodaj kurczaka, smaż przez chwilę,
, po kilku minutach dodaj pieczarki., dodaj sos sojowy, sos rybny, mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut.
. Dodaj do bulionu.
, cebulkę dymkę.
.
Komentarze
Jan
To kompozycja do "Przepysznik". Wielokrotnie próbowałem próbować odczyniać "za ostreą" , "za mdłą", "za sytą". Ta jest w porządku. Na dziś to godzina pracy. Intensywnej pracy z intensywnym efektem. Zjadłem, zapisałem, leżę. Dzięki…
Gosia
polecam, jest pyszna, wszyscy się zachwycali!!!
andzioras
Prosty i pyszny przepis! Rewelacja! Mąż zachwycony! :)