ANIA STARMACH

Torcik z pankejków

4Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Pyszny torcik z pankejków zaskoczy Cię smakiem i oryginalnym wyglądem :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Ciasto
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 małe jajka
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • Masa
  • 250 g mielonego białego sera (lub serka z wiaderka na sernik lub serka kremowego typu Philadelphia)
  • 50 g posiekanej mlecznej czekolady
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 2 garści owoców (malin, truskawek, borówek, winogron, moreli; takich, które lubisz i które ładnie udekorują torcik)
  • bita śmietana do dekoracji

Jak przygotować?

  1. Składniki ciasta umieść w misie miksera, wymieszaj na wolnych obrotach.

  2. Łyżką lub niewielką chochlą nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię teflonową.

  3. Smaż około minuty z każdej strony.

  4. Ser biały wymieszaj z posiekaną czekoladą.

  5. Gdy pankejki wystygną, posmaruj je masą serową, dodaj kilka owoców i układaj jeden na drugim, tak aby powstała wieża.

  6. Wierzch wieży udekoruj bitą śmietaną i owocami, posyp cukrem pudrem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...