Co kupić?
- 280 g masła
- 250 g gorzkiej czekolady
- 240 g drobnego cukru
- 80 g mąki
- 100 ml wody
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść migdałów
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 3 jajka
- szczypta soli
Jak przygotować?
W garnku zagotuj wodę, dodaj cukier, cukier waniliowy, gdy woda się zagotuje, ściągnij garnek z ognia. Dodaj czekoladę i masło, poczekaj, aż składniki się rozpuszczą, wymieszaj.
Jajka roztrzep w misce jak na jajecznicę, dodaj mąkę, wymieszaj rózgą lub mikserem.
Cały czas mieszając, wolnym strumieniem wlewaj do jajek czekoladę.
Foremkę o wymiarach 24x24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę czekoladową.
Piecz 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Brownie odpowiednią konsystencję uzyskuje po całkowitym wystudzeniu, ale ja najbardziej lubię to ciasto, gdy jest jeszcze gorące, a czekolada w środku płynna.
Komentarze
Agnieszka
Konkurs Same pyszności! Brownie po raz drugi :-)
Gosia
Konkurs Same Pysznosci
Agnieszka
Konkurs Same pyszności! – moje ulubione brownie♡
KasiaJ
KONKURS SAME PYSZNOŚCI
Kamila
Konkurs SAME PYSZNOŚCI!
Pani Aniu, przepis na to ciasto to czekoladowa torpeda! Pozdrawiam!
Nikola14
U mnie polane czekoladą i ozdobione bananami :)
Konkurs same pyszności
Iwona
Konkurs Same pyszności! P.S testuje wszystkie przepisy! Moje ulubione brownie :)
Joanna
Konkurs Same pyszności!
Nigdy nie piekę, dla tego ciacha zrobiłam wyjątek …pycha
Agnieszka
Konkurs Same pyszności! Rzeczywiście brownie wg tego przepisu to same pyszności! :-)
Dirschke
Konkurs Same pyszności ? ? Nasze ulubione brownie?