ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Zupa krem z zielonych warzyw

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wspomóż się robotem
Wegetariańskie
Ania Starmach

Warzywa zapiekamy, a potem miksujemy – nie ma nic prostszego i pyszniejszego! W naszym domu wszyscy uwielbiamy zupę zielony krem z warzyw :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 brokuł
  • 2 cukinie
  • zielona papryka
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 50 ml śmietanki kremówki
  • natka pietruszki
  • łyżka oliwy
  • garść grzanek

Jak przygotować?

  1. Warzywa umyj. Brokuły podziel na małe różyczki, cukinie pokrój w większą kostkę a paprykę w małą kosteczkę. Wszystkie warzywa umieść w naczyniu żaroodpornym, polej oliwą i piecz 30 minut w 180 stopniach.

  2. Po tym czasie umieść wszystkie warzywa w blenderze, dodaj 300ml wywaru i zmiksuj całość na zielony gęsty krem.

  3. Zupę przelej do garnka, dodaj pozostały bulion i dopraw do smaku.

  4. Przed podaniem dodaj już bezpośrednio do misek, po łyżce śmietanki, grzanek i posiekanej pietruszki.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...