Co kupić?
- Ciasto
- 2 szklanki mąki pszennej
- 150 ml szklanki ciepłej wody
- szczypta soli
- Farsz
- 300 g kiszonej kapusty
- 80 g suszonych grzybów
- 250 ml ciepłej wody
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól, pieprz
Jak przygotować?
może być na całą noc.
Grzyby odcedź (ale nie wylewaj wody spod grzybów).
.Cebulę i
(jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, przepłucz ją pod bieżącą wodą).Cebulę przysmaż na oleju,
. Duś na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę.W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta, wyrabiaj krótko, a następnie cienko rozwałkuj. Kieliszkiem/szklanką wycinaj kółka.
, zlepiaj starannie i gotuj przez kilka minut we wrzątku.
Komentarze
Andrew1970
Ja polecam pierogi marki soodi mrożone najwyższa jakość produktu i duża ilość smaków polecam!
mrowkaPL
Ile pierogów wychodzi z tego przepisu?
AnetaAnna
Super przepis