Co kupić?
- Ciasto
- 300 g herbatników zbożowych
- 120 g masła
- 20 g płatków migdałowych
- Nadzienie
- 300 ml śmietany kremówki
- 300 g gorzkiej czekolady
- 60 g masła
- 3 gruszki
- 3 łyżki cukru trzcinowego
Jak przygotować?
- Ciasto
Herbatniki pokrusz, wymieszaj z migdałami i rozpuszczonym masłem, a następnie
i odłóż do lodówki do schłodzenia.- Nadzienie
Śmietankę zagotuj, dodaj pokruszoną czekoladę oraz masło, wymieszaj, lekko ostudź i
. Schładzaj w lodówce przez min. 4 godziny.Gruszki obierz ze skórki, pokrój w kostkę i poradę, jak przygotować karmel, znajdziesz również tutaj). Na schłodzoną masę czekoladową wysyp pokrojone, skarmelizowane gruszki.
, używając cukru trzcinowego (
Komentarze
Gosiachudz
Gruszki daje się ciepłe czy zimne na schłodzoną tarte ?
Weronika
By przygotować nadzienie należy użyć śmietany kremówki gęstej czy płynnej?
Ulcia
Użyłam dokładnie tych proporcji do zrobienia spodu tarty, ale mimo wszystko ciasto całkowicie się rozpadało. Czy ktoś miał podobny problem?
Ula
Konkurs Same pyszności!
Dorota
Konkurs Same Pyszności! Nawet bez bitej śmietany jest nieziemsko smaczna. Super! Dziękuję :)
Bożena
Pani Aniu tarta pyszna i ciekawa w smaku.Latwa do przygotowania i efektowna.Moja rodzinka i goscie byli zachwyceni.Oto jak wyszla pozdrawiam:-)
Justyna
Wyszła pyszna! :)