Co kupić?
- 1/2 szklanki orzechów nerkowca
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 1/2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1/2 szklanki daktyli namoczonych we wrzątku
- 1 łyżka nasion chia Purella
- 1 łyżka jagód goji Purella
- 1 łyżka miechunki Purella
- 1 łyżka babki płesznik + babki jajowatej Purella
- 1 łyżka suszonej morwy Purella
- szczypta soli himalajskiej Purella
- Do obtoczenia:
- kakao Purella
- nasiona chia Purella
- babka płesznik + babka jajowata Purella
- sezam
Jak przygotować?
Orzechy zmiel bardzo drobno w blenderze lub młynku do kawy. Przesyp do miski.
Dodaj nasiona chia, babkę płesznik + babkę jajowatą, sól himalajską. Posiekaj jagody goji, miechunkę i morwę. Dodaj do miski.
Daktyle zmiksuj i dodaj do pozostałych składników.
Masę wymieszaj, lep kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj w kakao, chia lub sezamie.
Komentarze