Co kupić?
- 250 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- Dodatkowo
- cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania
Jak przygotować?
Oddziel żółtko od białka.
Wymieszaj mikserem.
Mocno rozgrzej gofrownicę.
, aż ciasto się przyrumieni.
Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.
Komentarze
Agnieszka Rybarczyk
Pierwszy raz robiłam gofry z tego przepisu. Rewelacja ,chrupiące , super. Wcześniej nie mogła dobrać odpowiedniego przepisu, tak żeby dzieciom smakowały. Jeszcze dobrze nie zjadły , a już pytają się kiedy znowu zrobię . Gorąco polecam ,palce lizać.;)
aldonaSleziak
Robię po raz kolejny te gofry, mam NAPRAWDĘ starą gofrownicę, która ma chyba z 20 lat. Skupiłam się na zwiększeniu liczby składników 1,5x i zapomniałam dodać proszku do pieczenia… I wyszły i tak! Polecam przepis, a żeby gofry nie były twarde, to polecam krócej trzymać :-)
katarzynakulesza-cebula
Najlepsze gofry ! Wychodzą puszyste i bardzo smaczne.
Beata Stasiuk
Najlepszy przepis jaki miałam Gofry są puszyste i przepyszne.
dorotaaleksandra
Skusiło mnie nazwisko.Jednak zgodzę się z poprzedniczkami,coś tu nie zagrało.Gofry wyszły tak twarde,ewidentnie za mało mleka. Raczej daleko im do gofrów z budki, niestety:(
Martusia
Bardzo polecam przepis świetnie się udał!!!
nadiapianka
Wie ktos moze ile kalorii zawieraja same gofry bez dodatkow?
paulinabanaszak
Bardzo długo szukałam idealnego przepisu na gofry i wkoncu znalazłam! Gofry są idealne i bardzo smaczne. Przepis prosty w wykonaniu. Polecam do spróbowania!
agapanda
Gofry wyszły bardzo dobre , robiłam z połowy porcji wyszło 4, , chrupiące smaczne 5 min pieczenia oczywiście zależy od tortownicy
Napewno powtórzę przepis
Jkttdd
Bardzo nie polecam przepisu, gofry się nie udały. W przepisie podane jest za mało jajek. Zrobienie gofrów zajęło ponad 2 godziny i to bezskutecznie. Wyszły bardzo tłuste i słone. Nie polecam.
Kokos
Może należy oceniać jakość wykonania a nie jakość przepisu.