ANIA STARMACH

Idealne tosty śniadaniowe

3
Ilość osób
30 min
Czas przygotowania
Bez laktozy
Ania Starmach

Trójkolorowe tosty, z którymi równie kolorowo zaczniesz dzień!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Na tost „czerwony”
  • 1 pomidor
  • 0.5 czerwonej papryki
  • 3 plasterki chorizo
  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Na tost „zielony”
  • 2 ogórki gruntowe
  • 0.5 zielonej papryki
  • 1 jajko
  • 1 cebula dymka
  • 1 kromka chleba
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka świeżej kolendry
  • Na tost „czarny”
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1 filecik anchois
  • 1 jajko
  • 1 kromka chleba
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka octu

Jak przygotować?

  1. Tost „Czerwony”
  2. Warzywa pokrój w kostkę, chorizo w paseczki, całość wymieszaj z oliwą, dopraw do smaku.

  3. Tost „Zielony”
  4. Warzywa pokrój w kostkę. Dymkę i kolendrę posiekaj. Całość wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny, dopraw do smaku.

  5. Tost „Czarny”
  6. Orzechy upraż i posiekaj. Anchois i oliwki drobno pokrój. Składniki wymieszaj z sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.

  7. Jajko w koszulce
  8. Zagotuj wodę w dużym, szerokim garnku, dodaj ocet. Łyżką zamieszaj wodę, aby wytworzyć wir. Jajko rozbij do szklanki, delikatnie wylej rozbite jajko w sam środek wiru. Gotuj przez 3-4 minuty. Wyciągnij za pomocą łyżki cedzakowej.

  9. Gdy kolorowe tosty są gotowe, ułóż na środku jajko, dopraw solą i pieprzem. Gotowe!

Pobierz przepis

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Sebastian

Konkurs Same pyszności! Minimalistyczna wersja tostów z jajkiem, kawiorem i chipsem z sałaty ;)

Idealne tosty śniadaniowe
Trwa ładowanie...