ANIA STARMACH

Omlet na słono

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Ania Starmach

Puszysty omlet to pyszny pomysł na śniadanie :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 50 ml mleka
  • 0.5 łyżki masła
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 2 plasterki szynki
  • 0.5 kulki mozzarelli (50 g)
  • 1 garść rukoli lub Twojej innej ulubionej sałaty
  • pieprz i sól

Jak przygotować?

  1. Szynkę pokrój w cienkie paseczki, mozzarellę – w plastry, pomidorki – na połówki.

  2. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszaj trzepaczką lub widelcem.

  3. Na średniej patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, ułóż na niej paseczki szynki, wymieszaj, jeśli jajka jeszcze się nie ścięły.

  4. Po 2 minutach przewróć omlet na drugą stronę (użyj do tego płaskiej szpatułki). Smaż kolejne 2 minuty do zarumienienia.

  5. Usmażony omlet przełóż na talerz, dodaj pomidorki, sałatę i ser. Całość złóż na pół i zjedz od razu, ponieważ z czasem omlet traci na puszystości.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Agnieszka

Konkurs same pyszności! Pani Aniu rzeczywiście z takimi dodatkami omlet wyszedł pyszny! Dziękuję za przepis i pozdrawiam :-)

Omlet na słono
Trwa ładowanie...