ANIA STARMACH

Rustykalne burgery z kaszy jaglanej

2Ilość osób
35 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Białko konopne

Zobacz szczegóły
Purella

Baobab

Zobacz szczegóły
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 50 g kaszy jaglanej
  • 3 ugotowane buraki (średniej wielkości)
  • 2 łyżki białka konopnego Purella
  • 1 łyżeczka baobabu Purella
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka czarnuszki Purella
  • 2 szczypty soli himalajskiej Purella
  • 1 pieczona żółta papryka
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 garść rukoli
  • 4 bułki razowe
  • 2 łyżki majonezu
  • olej roślinny do smażenia

Jak przygotować?

  1. Ugotuj kaszę jaglaną. Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij nadmiar soku.

  2. Buraki wymieszaj z kaszą. Dodaj białko kopne, baobab, posiekaną cebulę, czarnuszkę oraz 2 łyżki bułki tartej. Dopraw solą himalajską.

  3. Z masy lep burgery. Masa może się kleić - dodaj resztę bułki tartej, pomoże Ci to w lepieniu.

  4. Burgery smaż na odrobinie oleju około 3-4 minuty z każdej strony.

  5. Bułki przekrój i podpiecz, posmaruj majonezem.

  6. Burgery układaj na bułkach. Dodaj plastry papryki, pomidora oraz rukolę. Całość przykryj drugą połową bułki i zepnij patyczkiem do szaszłyków.

Ania Starmach

Zdrowa, wege alternatywa dla mięsnych burgerów. Smakuje wyśmienicie :)

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...