Co kupić?
- 1 pstrąg
- 1 mała cukinia
- 1 papryka
- 1 garść liści szpinaku
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 0.5 cytryny
- Sos
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 limonka
- 1 pokrojony ząbek czosnku
- 1 pokrojona papryczka chili
Jak przygotować?
Rybę umyj i osusz, do jej środka włóż plasterki cytryny.
Cukinię i paprykę pokrój w grubą kostkę.
Składniki sosu wymieszaj.
Na blasze do pieczenia rozłóż arkusz folii aluminiowej, ułóż na niej świeży szpinak, resztę warzyw i czosnek. Na środku umieść rybę, skrop sosem całość.
Złącz brzegi folii, tworząc zgrabny pakunek.
Rybę włóż do piekarnika o temperaturze 180 stopni na około 15–18 minut (w zależności od wielkości ryby).
Komentarze