Co kupić?
- 100 g rukoli
- 300 g łososia bez skóry
- 1 kiść winogron
- 1 owoc granatu
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki płatków migdałów
- 3 pomarańcze
- grzanki z chleba razowego
- sok z pomarańczy
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Łososia pokrój w grubą kostkę, oprósz solą i pieprzem, przysmaż na patelni grillowej.
Rukolę rozłóż na talerzach, dodaj cząstki pomarańczy, pokrojone winogrona, płatki migdałów, pestki granatu, grzanki i rybę.
Przygotuj sos – wymieszaj wszystkie składniki: oliwę, sok z pomarańczy, miód, musztardę. Skrop sosem sałatkę.
Komentarze
Ulcia
Polecam! Świetne połączenie smaków. Sałatka jest przepyszna!
FiFiFo
Niesamowite połączenie smaków, polecam wszystkim :)
Ola
Fajnie, tylko troche szkoda ze nie ma kalorii
dominika123
Uwielbiam pani przepisy
Habina
Ponieważ za łososiem rodzinnie nie przepadamy, więc zastąpiłam rybę kurczakiem (właściwie to pomysł przyjaciółki) Sos robię nieco inny, dodaję musztardę, jest bardziej ostry/kwaśny. Uwielbiam
Julia
Konkurs Same Pyszności :)
PS: Sałatka jest przepyszna.
Anna
Sałatka szybka, prosta, pyszna i robi wrażenie. Jestem fanką Pani przepisów :)