ANIA STARMACH

Tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Lubisz wyrazisty, orientalny smak? Spróbuj tajskiej zupy z mlekiem kokosowym!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 3 cm imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 garści cienkiego makaronu ryżowego (1/2 opakowania)
  • 200 g pieczarek
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 1 cebulka dymka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • świeża kolendra
  • limonka

Jak przygotować?

  1. Chili, imbir, czosnek, cebulę posiekaj. Przysmaż na oleju kokosowym.

  2. Kurczaka i paprykę pokrój w cienkie paseczki, pieczarki w plasterki.

  3. Do chili dodaj kurczaka, smaż przez chwilę, dodaj paprykę, po kilku minutach dodaj pieczarki.

  4. Całość zalej bulionem, dodaj sos sojowy, sos rybny, mleko kokosowe. Gotuj przez 15 minut.

  5. Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj do bulionu.

  6. Do zupy dodaj też kukurydzę, cebulkę dymkę.

  7. Przed podaniem dodaj kolendrę i sok z limonki.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

OliverJ

Jeśli szukasz niezawodnych i bezpiecznych kasyn online, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych kwestii. Po pierwsze, upewnij się, że platforma jest licencjonowana i regulowana przez autorytety. Legalne kasyna zapewniają ochronę danych oraz uczciwe warunki gry. Warto również przeczytać opinie użytkowników i sprawdzić, czy platforma posiada certyfikaty od niezależnych audytorów. Na stronie https://www.probukmacher.pl/bukmacherzy/sts-opinie/sts-aplikacja/ znajdziesz aktualne informacje o licencjonowanych platformach oraz legalnych bukmacherach w Polsce. To szczególnie przydatne, jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o ochronie danych osobowych i sprawdzonych operatorach. Wybieraj platformy z pozytywną reputacją, aby zapewnić sobie uczciwą grę i bezpieczeństwo swoich środków.

PolCrowd

O, ta tajska zupa z mlekiem kokosowym i kurczakiem brzmi obłędnie! Zachęcam wszystkich do odwiedzenia strony https://polskiekasynaonline24.com/kasyno-20-zl/ po dawkę rozrywki i smaku!

robertsierocki

Przez przypadek trafiłem na ten przepis i od razu chciałem sobie przypomnieć podróż po Tajlandii. Nie umiem gotować, ale pragnienie zwyciężyło i odważyłem się kupić składniki (dostępne prawie w każdym sklepie). Nie udało się kupić oleju kokosowego, ani sosu rybnego. Zastąpiłem olejem smakowym jaki był pod ręką. No i udało się. Coś pysznego. Rzadko zdarza się, że jak coś sam ugotuję to mi smakuje. Tym razem stał się cud! Choć nie obeszło się bez drobnych poprawek:
1. Filet z kurczaka trzeba pokroić tak, aby wyszły cienkie paski (mi wyszły plastry zamiast pasków. Kawałki kurczaka po obróbce termicznej znaczenie zwiększają objętość).
2. Makaron ryżowy tylko zalać wrzątkiem, opłukać zimną wodą, dalej nie gotować (jak było w opisie na opakowaniu).

grazynkazakrzewska

Ta zupa to hit w mojej rodzinie a mama nie może się nią nacieszyć ?

Leszek

To moja pierwsza taka zupa więc dopytam;) nie widzę nic o przyprawach? nie używamy ich w tej zupie? Pozdrawiam

Wiki

Genialna!

soniaradkowska

Czemu wyszła mi tak ciemna? Nie widać w ogóle mleka koksowego, jest smaczna ale nie wyglada tak zachęcająco

alinabury

Zrobilam bez makaronu,kukurydzy i sosu rybnego bo taka juz jadlam. Wyszla pyszna!! Polecam!!

Jan

To kompozycja do "Przepysznik". Wielokrotnie próbowałem próbować odczyniać "za ostreą" , "za mdłą", "za sytą". Ta jest w porządku. Na dziś to godzina pracy. Intensywnej pracy z intensywnym efektem. Zjadłem, zapisałem, leżę. Dzięki…

Gosia

polecam, jest pyszna, wszyscy się zachwycali!!!

Trwa ładowanie...