Co kupić?
- Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 120 ml mleka
- 120 ml wody
- 1 jajko
- 2 łyżki roztopionego masła
- szczypta soli
- Farsz
- 500 g świeżego szpinaku
- 150 g sera feta
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Jak przygotować?
Stopniowo dodawaj mleko i wodę, cały czas mieszaj ciasto. Gdy będziesz miał już ciasto o jednolitej konsystencji, dodaj masło. Odstaw ciasto na 30 minut.
Szpinak umyj, odkrój zgrubiałe łodyżki, czosnek posiekaj.
Smaż przez 2–3 minuty, aż szpinak zmieni kolor i zmniejszy swą objętość.
Po usmażeniu, szpinak odsącz na sicie, następnie
Przed podaniem podpiecz kilka minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni lub podsmaż na patelni.
Komentarze
izabeladuch-lewandowska
Z przepisu wyszło mi 8 bardzo dużych naleśników. Po 2 dla każdego dorosłego. Pyszne ? Ja na wierzch dałam jeszcze podpieczone pomidorki koktajlowe z ziołami i oliwą. Polecam
MagdaN.
Ile wychodzi naleśników z przepisu?
Ulcia
wychodzi ok 10-12 naleśników
Ulcia
Pyszne naleśniki!
dominika123
przepyszne
Anonim
są przepyszne!